Lifestyle coaching - hoe kom je in balans

Interventies

Is een dierbare verslaafd? Gaat iedereen eraan onderdoor en is de maat vol? Ik bied effectieve interventies, counceling en coaching. Voordat we starten, vindt er altijd een kennismakingsgesprek plaats. Het is belangrijk dat jullie je bij mij op je gemak voelen.

Interventies verslavingszorg

Is jouw dierbare verslaafd?

Is jouw dierbare verslaafd? Jij voelt je machteloos. Hoe je ook helpt, wat je ook zegt of doet, de situatie verandert niet. Jij en je dierbaren gaan eraan kapot. Een verslaafd wil zijn ziekte niet onder ogen zien. Vluchtgedrag en ontkenning zijn altijd aanwezig. Stop met dit in stand te houden.

Alle verslavende middelen schaden niet alleen de verslaafde. Het maakt alles en iedereen kapot. Families worden uit elkaar getrokken, er is altijd wantrouwen, negatieve emoties en andere ellende. Door alle goed bedoelde hulp, woorden, ondersteuning houden jullie gezamenlijk de verslaving in stand.

Herken jij je in deze situatie? Kies voor interventie.

Hoe werkt een interventie?

Tijdens een interventie ga ik met jou, je familie, vrienden en andere betrokkenen de verslaafde laten inzien wat de gevolgen zijn van zijn/haar verslaving. Dat er geen weg terug is. Dat er maar één aanpak is. Een opname! Ik regel alles wat nodig is vooraf, in overleg met jullie. Zodat er geen verassingen zijn. Er is geen keuze er is alleen een weg naar herstel.

Daar wil ik jullie bij helpen!

De stappen vanuit Amarillo Care:

  1. Intake
  2. De direct betrokkenen
  3. De interventie
  4. Acceptatie en opname
  5. Nazorg

Je machteloosheid stopt hier

Je voelt je machteloos, je weet niet meer hoe verder. Je gaat eraan kapot. Stop met een kussen neer te leggen als jouw dierbare dreigt te vallen.
Maak hem of haar duidelijk dat het hier stopt. Vraag een interventie aan, wees sterk en voel je gesterkt door mijn ondersteuning.

1. Intake

De eerste stap is een intakegesprek met jullie. Hierin nemen we de volgende onderdelen met elkaar door.

  • Wat gebruikt hij of zij, hoelang?
  • Is er al eerder hulp gezocht?
  • Huisarts, verwijzer
  • Medicatie
  • Klachten
  • Relaties
  • Werk
  • Financiën
  • Hoe gaat het interventie traject eruit zien.

2. De direct betrokkenen

Ik roep alle direct betrokken bij elkaar en vertel een ieder wat van hem of haar wordt verwacht gedurende het interventie traject. Iedere interventie is uniek en op maat afgestemd op de situatie van de direct betrokkenen en de verslaafde.

3. Interventie bijeenkomst

De confrontatie met de verslaafde wordt door mij geleid zonder dat de verslaafde weet waar de interventie om gaat. Daadkrachtig, vanuit eigen ervaring, zal ik het gesprek in goede banen leiden. Zodat jullie je persoonlijke verhaal kwijt kunnen aan de verslaafde en hem of haar vanuit liefde op de consequenties van het gedrag en verslaving kunnen wijzen. De grens is bereikt, hier stopt het. Jullie geven aan dat er maar één weg is, een opname.

4. Acceptatie en opname

Het moet duidelijk zijn dat er geen weg terug is voor iedereen. Nee, de verslaafde is niet meer welkom als hij/zij dit niet doet. Realiseer je dat, anders heeft het geen zin. Er volgt zonodig een detox en een opname in de verslavingskliniek. Hiermee is het doel van de interventie bereikt.

5.  Nazorg

Tijdens de opname bekijken we of er behoefte is aan een safehouse voor de client. De direct betrokkenen kunnen vanuit counseling en coaching geholpen worden in hoe om te aan met de hernieuwde situatie. Daarnaast kan ik de client op basis van zijn of haar behoefte vanuit counseling en coaching verder helpen bij zijn of haar terugkomst.