Ambulante begeleiding, dagbesteding en re-integratie voor vrouwen

Re-integratie via de gemeente

De gemeente is op grond van de Wet Werk en Bijstand (WWB) verantwoordelijk voor de re-integratie van mensen met een bijstandsuitkering. Ook vanuit de participatiewet of vanuit een pgb of wmo uitkering helpen wij om vrouwen weer deel te laten nemen aan de maatschappij.  Goede re-integratiecoaching is daarbij essentieel. Vanuit onze ervaring en kennis kunnen wij deze vrouwen helpen bij hun re-integratietraject in uw gemeente.

Wij helpen vrouwen weer deel te nemen aan de maatschappij

De kracht van Amarillo Care

Bij Amarillo Care staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid voorop. Met ons programma richten wij ons op vrouwen met een verhoogd risico op terugval.

Deze vrouwen werken aan verschillende gebieden die nodig zijn voor elk specifieke vrouw. In dit persoonlijke programma worden ze voorzien van de eerste levensbehoeften en leven ze naar het model van een opzettelijke gemeenschap.

Het programma zal de vrouwen helpen om zelfstandig terug te keren in de samenleving door middel van professionele begeleiding, trainingsmogelijkheden, coaching en de bemiddeling van noodzakelijke zorg.

Na een beoordeling zodat een vrouw voldoet aan de criteria voor ons programma, wordt het plan in verschillende fases uitgevoerd. Hierbij wordt veel inspiratie gehaald uit het succesvolle programma van onze zusterorganisatie ‘Thistle Farms’ in Nashville.

Onze aandachtsgebieden zijn:

Individueel & Groep

Mentale, emotionele en fysieke gezondheid
Meditatie, Terugvalpreventie, Coaching, Voeding, Spiritualiteit, Therapeutische methoden, steungroepen, ondersteuning (trauma) therapie, Psycholoog, Psychiater, Themagroepen, ondersteuning bij leefgebieden, Groepsgesprekken, Dagbesteding

Creativiteit, vaardigheden en plezier
Dieren verzorgen, Schilderen, Muziek, Lezen, Koken, Producten maken enz.

Onderwijs en werkgelegenheid
Werkervaring, Interessegebieden, Opleiding, C.V. Voorbereiding, Sociaal ondernemen, Job training, Re-integratie

Gezelligheid
Fellowship-activiteiten, vrijwilligersactiviteiten, Relatieontwikkeling, Uitstapjes en evenementen

Structuur
Begroting en financiën, Budgetbeheer, Bewustwording geld, Verantwoordelijkheid, Timemanagement, Agenda, Gezonde routines

Wij werken o.a. voor de volgende Gemeenten

Ambulante begeleiding, dagbesteding en re-integratie voor vrouwen

Heeft u een re-integratie vraag?

Wij bieden ondersteuning vanuit de WMO-voorziening in een breed gebied in Brabant Noord-Oost en Nijmegen e.o..
Wilt u hier meer informatie over? Neem vrijblijvend contact met ons op.