Lifestyle coaching - hoe kom je in balans

Lifestyle coaching

Structuur en ritme zijn voor ieder mens een houvast in de huidige tijd waarin veranderingen elkaar snel opvolgen. Hoe sta je in het leven? Hoe ziet jouw dagindeling eruit? Sta je dicht bij jezelf? Hoe is je relatie met anderen? Voel je je fit? Samen kijken we naar je lichaam, geest, ziel en sociale zijn.

Duidelijke en doeltreffende aanpak

Open en eerlijk

Eerst kijken we naar jouw persoonlijke situatie, waar je staat en waar je vandaan komt. We gaan samen op zoek naar JOU. We bekijken jouw gedrag op alle vlakken. Je wordt je bewust van wie je bent, wat je beweegt en wat je nodig hebt.

Ook ik heb mijn leefstijl aangepast

Ook ik heb structuur en ritme nodig waarbij ik luister en kijk naar mijn lichaam, geest, ziel en sociale zijn. Met beide benen stevig op de grond. Door mijzelf kwetsbaar op te stellen en mijn ervaringen te delen kan ik jou helpen. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik als geen ander waar jij mee kampt. Ik help je daarom te kijken naar wat er wél goed gaat en je bewust te maken van je gedachten, je gevoel en je gedrag. Ik neem je mee in het proces van ontdekking, acceptatie, bewustwording en mogelijk vergeving. We gaan terug naar waar je tegenaan loopt en stap voor stap zetten we verandering in gang.

Holistische aanpak

Samen kijken we naar het lichaam, verstand en een ongrijpbaar deel: je wezen, je innerlijke kern/gevoelsleven of je ziel. Een mens is meer dan zijn verstand alleen. Een juiste balans tussen al deze onderdelen vormt de basis voor een gelukkig leven. Een leven waarin je in staat bent zowel privé als zakelijk het beste uit je zelf te halen.

Daar wil ik je bij helpen!

Leren van nieuw gedrag

Je leert dat wat je denkt, voelt en doet invloed op elkaar heeft. Het ene kan het andere niet uitsluiten. Samen kijken we naar hoe we je gedachtes kunnen ombuigen, zodat je niet alleen sterker maar ook gelukkiger in je schoenen komt te staan. Beweging, voeding, zelfzorg, gevoelens en gedrag worden niet vergeten. Niet meer vanuit boosheid, schaamte, schuld of angst reageren, maar vanuit vergeving, hoop en kracht.

Door de bewustwording leer je en accepteer je dat je het niet voor iedereen goed kunt doen. Door van jezelf te houden, leer je dat het voor jou goed genoeg is. Je leert jezelf te vergeven, fouten te erkennen en te accepteren dat je het niet ongedaan kunt maken. Alleen dan kun je nieuw gedrag aanleren!

Structuur en ritme

Ik laat zien wat mindfulness, voeding en beweging voor je kunnen betekenen. Jij kiest vervolgens zelf wat bij je past om structuur en ritme in je leven te brengen.

Wil je veranderen, maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Neem gerust contact op, ik help je graag bij het proces.

De 9 leefregels waarmee we aan de slag gaan:

  • Voeding
  • Beweging
  • Verbinding
  • Sociale zijn / omgeving
  • Structuur / ritme
  • Balans
  • Gevoelens en emoties
  • Gedachten en gedrag
  • Ontspanning