Ik zoek hulp voor mijn cliënt

Verslaving is een ziekte. Een zeer verwoestende ziekte voor de verslaafde, maar ook voor hun omgeving.

Je hebt als huisarts of praktijkondersteuner helaas regelmatig te maken met verslavingsproblemen. Wil je een van je cliënten doorverwijzen naar de verslavingszorg? Bij Amarillo Care is jouw cliënt in goede handen! Samen zetten we de eerste stap naar goede hulp.

Wij helpen verslaafden en hun omgeving bij het maken van de juiste keuzes om hun leven weer hanteerbaar te maken. Door de inzet van een team van professionals en ervaringsdeskundigen kunnen wij voor iedereen een op maat gesneden traject aanbieden. Wij maken hierbij gebruik van onder andere interventies, coaching, counseling, systeem ondersteunende gesprekken, ondersteuning dag structuur en dagbesteding, maatschappelijke begeleiding en laten de cliënten kennis maken met zelfhulpgroepen zoals AA, NA en CA.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze dan kunt u contact met ons opnemen:

Interventie door verslavingsdeskundige

Handel snel

Het kan soms voorkomen dat een cliënt met een verslaving zichzelf bij je meldt voor hulp. In zulke gevallen is het ontzettend belangrijk om snel te handelen. Vaak wordt er namelijk verwacht dat de behandeling al gauw begint. Wij raden aan om dan ook direct contact met ons op te nemen.

Samenwerking

Hoewel steeds meer mensen hun weg naar ons vinden via het internet vinden wij jouw oordeel over het ziektebeeld van de cliënt erg belangrijk! Daarom betrekken wij je graag bij overleg en de voortgang van de behandeling.

Jij bent belangrijk!

Helaas is het in de meeste gevallen zo dat een cliënt zich bij je meldt met andere klachten en de verslaving helemaal niet benoemt. Het is dan lastig om te bepalen of er sprake is van een verslaving. Wij als ervaringsdeskundigen weten als geen ander hoe een verslaafde de problematiek verborgen kan houden. Verschillende aanwijzingen kunnen er echter op wijzen dat er sprake is van een verslaving. Denk bijvoorbeeld aan slaapstoornissen, sociale/psychische problemen of een alcoholgeur.

Neem contact op

Wij willen jou als huisarts of praktijkondersteuner zo veel mogelijk ontzorgen als het gaat om het ondersteunen en behandelen van een verslaafde cliënt. Heb je nog vragen of twijfel je over het wel of niet doorverwijzen van een cliënt? Neem dan gerust contact met ons op.