Ik zoek hulp voor een medewerker

Het aantal personen met een alcohol, drugs, games en medicijnenprobleem in Nederland groeit. Het merendeel van deze mensen heeft een baan en kampt met de verslaving op de werkvloer. Het is een onderschat probleem met grote gevolgen voor een organisatie. Verslavingsproblematiek kost bedrijven jaarlijks veel geld. Een van je medewerkers functioneert slecht, verzuimt regelmatig en zijn/haar gedrag lijkt veranderd. Je maakt je zorgen want je hebt sterk het vermoeden dat diegene verslaafd is! Hoe ga je hier als werkgever mee om? Hoe maak je het vermoeden van verslaving bespreekbaar? Welke maatregelen kun je nemen en welke hulp kun je bieden aan de betrokken werknemer?

Interventie door verslavingsdeskundige

Amarillo Care helpt! Met ons team van professionals en ervaringsdeskundigen kunnen wij u een traject op maat aanbieden.

Met ons team van ervaringsdeskundigen richten wij ons op de verslavingszorg van medewerkers. Uit eigen ervaring weten wij hoe belangrijk het is om iemand met een verslaving persoonlijk en discreet te benaderen. We kennen namelijk beide kanten van het verhaal en weten daardoor precies rekening te houden met de belangen van zowel de medewerker als de werkgever. We stemmen de begeleiding af op ieders wensen en beperken het verzuim tot een minimum.

Je bent niet alleen

Helaas heeft 1 op de 20 werknemers last van verslavingsproblemen. Het Nederlandse bedrijfsleven is er dus niet geheel onbekend mee. Het is zelfs zo dat verslavingsproblemen jaarlijks een schade van 1.9 miljard euro veroorzaken. En hoewel het gebruik zich vaak buiten werktijd afspeelt, kunnen de gevolgen ervan zich uiten op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan verzuim, het niet nakomen van afspraken of in de ergste gevallen fraude en verduistering. Als werkgever wil je in een dergelijke situatie stappen ondernemen. Uit zorgen voor je werknemer maar ook om schade aan het bedrijf te voorkomen! Twijfel daarom niet en neem de stap. Het zal een stap in de goede richting zijn en je krijgt er een gemotiveerde werknemer voor terug.

Meer weten?

Samen met alle betrokken partijen kijken wij graag naar een passend behandelplan. Schade en kosten van verzuim worden zoveel mogelijk beperkt. Wil je graag meer weten over onze aanpak en wat wij voor je kunnen beteken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!