Ik zoek hulp voor mijn naaste

Het is ontzettend moeilijk, pijnlijk en hartverscheurend om een geliefde te zien worstelen met een verslaving. Hoe vaak je diegene er ook van probeert te overtuigen om te stoppen, het lijkt niet binnen te komen.

Voel jij die machteloosheid? En is de grens nu echt bereikt? Laat ons je dan helpen!

Als naasten is het misschien lastig te begrijpen. Waarom kan jouw geliefde er niet gewoon mee stoppen? Daarom is het erg belangrijk om eerst inzicht te krijgen in wat een verslaving werkelijk is. Want het is absoluut geen uiting van zwakte of een gebrek aan wilskracht. Het is een progressieve en chronische ziekte, waarbij professionele hulp nodig is om er mee om te leren gaan.

Amarillo Care helpt familie trauma als gevolg van verslaving

Alcoholisme en drugsverslaving traumatiseren en benadrukken het hele gezin en zonder tussenkomst door hulp voor alle familieleden, kan trauma invloed hebben op een individu voor een mensenleven.

Wonen in een intens emotionele klimaat van angst en manipulatie, moeten de gezinsleden van een verslaafde omgaan met een hoge mate van stress en angst. Het is niet ongebruikelijk voor familieleden dat ze het gevoel verliezen van normaliteit en zelf als hun geliefde een verslaving doormaakt. Deze ziekte houdt de familie dynamiek steeds disfunctioneel.

In een poging om te gaan met deze onbeheersbare situatie, kunnen familieleden toevlucht nemen tot de waarheid van zichzelf en anderen te verbergen. Ook kunnen ze toevlucht nemen naar het vermijden van een werkelijke band, pijnlijke gesprekken te minimaliseren en het gevoel intense niveaus van schuld en schaamte. Deze coping-mechanism kunnen familieleden weerhouden om hulp te zoeken.

Maar net zoals dat het hele gezin lijdt wanneer één lid is verslaafd, is de hele familie onderdeel van het genezingsproces. Zonder hulp voor familieleden kunnen zij effecten hebben die een leven lang bij ze blijft.

Interventie door verslavingsdeskundige

Diensten waarmee we jouw dierbare helpen

Mijn team en ik bieden effectieve interventies, familiecounseling en herstel coaching. Wij zijn professionals en ervaringsdeskundigen en weten als geen ander wat je in zo’n situatie écht nodig hebt. Hierdoor bieden wij meer dan een luisterend oor. Want ook al is het soms ontzettend zwaar en lijkt opgeven een makkelijkere uitweg, wij sleuren jou en je dierbare er doorheen! Doorpakken en je leven opnieuw oppakken. Daar helpen wij bij.

Jij bent zo belangrijk!

Een verslaving tast niet alleen de persoon zelf aan maar ook complete gezinnen, families en naasten. Op weg naar herstel verdienen jullie daarom allemaal professionele aandacht.

Maak je je zorgen en voel je je soms machteloos? Heeft jouw eigen leven te lijden onder het gebruik van jouw dierbare? Amarillo Care biedt allerlei vormen van hulp zoals gespreksadviezen, coaching en counseling gesprekken.

Vind jezelf terug want ook jij verdient een gelukkig leven!

Zet de eerste stap in de goede richting

Is jouw dierbare verslaafd? En zit je met je handen in het haar omdat je niet meer weet wat je moet doen? Neem dan alsjeblieft contact met ons op. Wij helpen jou en je geliefde deze neerwaartse spiraal te doorbreken!